Cederträ Doftblock -skrämmer ullätande skadedjur på flykt

80,00 kr

Doftblock i rödcederträ 4-pack. Färgen på upphängningen kan variera.
Storlek ca 5 x 7,5 cm.

Skadedjur är ett orosmoment för alla som förvarar ullgarn eller ullkläder. Med doft från rödceder i garnlagret och gardrober kan du skrämma skadedjuren på flykt.

Rödceder innehåller doftämnen som ogillas av ett antal skadedjur såsom pälsängrar, mal, silverfisk, svartmyror med flera. Rödceder dödar inte skadedjuren utan fördriver dem.

Cederträ är mjukare och har en kraftigare trädoft än gran och furu. Doften avtar med tiden och för att blocken ska fortsätta att skrämma skadedjuren på flykt behöver de slipas lätt (med sandpapper) för att luckra upp ytan och frigöra oljan. Ta för vana att slipa cederträet ett par gånger om året, gärna på våren och på på sommarhalvåret då skadedjuren är extra aktiva. Det går även att droppa cederträolja på blocken.

Pälsängrar är tyvärr lätt att få in i hemmet exempelvis via öppna fönster eller ventilationssystem. Du kan också ha oturen att få med dig ett ägg hem som fastnat på dina skor eller kläder.

Har du fått pälsängrar kan du antingen frysa garn/kläder i minst en vecka i -20 grader alternativt använda bastun i minst 2 timmar med en temperatur över 80 grader.

Cederträ är känsligt för temperaturväxlingar och kan kristallisera. Dessa är helt ofarliga och kan borstas bort.

2 i lager

Artikelnr: Cederträ Doftblock Kategorier: , Etiketter: ,

Beskrivning

Cederträ Doftblock i röd ceder – skrämmer ullätande skadedjur på flykt